Česta pitanja

Što je Office365 Education?

Office365 Education je usluga koji omogućuje obrazovnim institucijama i njenim zaposlenicima, učiteljima, nastavnicima i učenicima besplatan pristup Office365 alatima sa AAI@EDU korisničkim računom na skole.hr domeni.

Povratak na pitanja

Kome je Office365 Education namijenjen?

Office365 Education je namijenjen obrazovnim institucijama: njenim zaposlenicima i učenicima.

Office Online objedinjuje često korištene značajke i mogućnosti suatorstva u stvarnom vremenu sustava Office kako biste mogli besplatno surađivati s prijateljima i obitelji na zajednički korištenim dokumentima, prezentacijama, proračunskim tablicama i bilježnicama.

  • Stvorite dokumente, proračunske tablice i prezentacije na mreži ili uz verziju sustava Office za stolna računala
  • Spremite ih na mreži na servisu OneDrive
  • Razmjenjujte s drugima za suradnju u stvarnom vremenu

Office Online namijenjen je svima koji žele surađivati u stvarnom vremenu s drugima na dijeljenim projektima.

Povratak na pitanja

Što sve sadrži Office365 paket?

Profesori i učenici imaju pravo na besplatni Office365 E1 plan koji uključuje:

  • Elektronička pošta (Outlook) sa 50 GB prostora za pohranu
  • Web-konferencije (Lync)
  • Zajedničko korištenje datoteka (OneDrive) sa 1 TB prostora za pohranu po korisniku
  • Office Online - Stvaranje i uređivanje Word, Excel, PowerPoint i OneNote putem web-preglednika
  • Zaštita od neželjene pošte i zlonamjernog softvera
  • Podrška zajednice i putem telefona

Učenici imaju dodatnu mogućnost preuzimanja i korištenja Office paketa (Word, Excel, PowerPoint i OneNote) lokalno na računalu, odnosno instalaciju na 5 računala ili tableta, kao i preuzimanje i korištenje mobilnih aplikacija - pristup dokumentima Word, Excel i PowerPoint na mobilnim iOS, Android i Windows uređajima.

Povratak na pitanja

Što se događa sa korisničkim računom nakon što učenik/djelatnik promijeni školu?

Nakon što korisnik promjeni školu, potrebno se obratiti administratoru imenika u novoj školi kako bi se izvršio premještaj korisničkog računa u tu školu. U slučaju da korisnik završi školu ili prestane s radom u obrazovnom sustavu, njegova pretplata na Office365 uslugu putem ustanove prestaje. Može se prijaviti za druge korisničke ili komercijalne ponude.

Povratak na pitanja

Može li se dokumentima pristupati i preko mobilnih uređaja?

Dokumentima kreiranim pomoću usluge Office365 se može pristupati i na mobilnim uređajima, naravno ako korisnik posjeduje adekvatni mobilni uređaj.

Povratak na pitanja

Što ako korisnik izgubi/zaboravi svoje korisničke podatke za prijavu na Office365 uslugu?

U slučaju da korisnik izgubi podatke o korisničkom računu, potrebno je na matičnoj ustanovi zatražiti postojeće korisničko ime i novu lozinku. Popis administratora imenika se nalazi na poveznici: https://helpdesk.carnet.hr/huso/index.php?a=AI

Povratak na pitanja

Opis alata koji su uključeni u Office365 uslugu

Alat Opis
E-pošta (Outlook) E-pošta, zajednički kalendari, 50 GB prostora za pohranu po korisniku.
Web-konferencije (Lync) Održavanje sastanke putem interneta pomoću HD videokonferencija, zajedničkog korištenja zaslona i razmjene izravnih poruka.
Jednostavno zajedničko korištenje datoteka (OneDrive) OneDrive za tvrtke daje svakom korisniku 1 TB prostora za pohranu kojem može pristupiti s bilo kojeg mjesta i koji se sinkronizira s njegovim računalom. Jednostavno zajednički koristite datoteke s drugima unutar i izvan ustanove i kontroliranje tko ih vidi i uređuje.
Zaštita od neželjene pošte i zlonamjernog softvera Vrhunska zaštita od zlonamjernog softvera i filtriranje neželjene pošte.
Office Online Stvaranje i uređivanje datoteka programa Word, Excel, PowerPoint i OneNote putem web-preglednika. Usluga podržavaju svi web preglednici.
Aplikacije za mobilne uređaje (Office mobile) Pristup dokumentima Word, Excel i PowerPoint, uređivanje ih i prikazivanje na iPadu, iPhoneu, mobitelu sa sustavom Android i uređaju Windows Phone. Korištenje aplikacija OneNote, OWA, Lync Mobile i SharePoint Newsfeed na većini uređaja.
Zaštita privatnosti Vaši podaci pripadaju vama. Microsoft ne pregledava poruke e-pošte ni dokumente radi oglašavanja.
Aplikacije sustava Office na desktop i uređajima Pretplata na Office za do 5 PC-ja/tableta sa sustavom Windows/Mac računala po korisniku.

Povratak na pitanja