Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice portal.office.com.

Česta pitanja

Što je Office365 Education?

Office365 Education je usluga koji omogućuje obrazovnim institucijama i njenim zaposlenicima, učiteljima, nastavnicima i učenicima besplatan pristup Office365 alatima sa AAI@EDU korisničkim računom na skole.hr domeni.

Povratak na pitanja

Kome je Office365 Education namijenjen?

Office365 Education je namijenjen obrazovnim institucijama: njenim zaposlenicima i učenicima.

Office Online objedinjuje često korištene značajke i mogućnosti suatorstva u stvarnom vremenu sustava Office kako biste mogli besplatno surađivati s prijateljima i obitelji na zajednički korištenim dokumentima, prezentacijama, proračunskim tablicama i bilježnicama.

  • Stvorite dokumente, proračunske tablice i prezentacije na mreži ili uz verziju sustava Office za stolna računala
  • Spremite ih na mreži na servisu OneDrive
  • Razmjenjujte s drugima za suradnju u stvarnom vremenu

Office Online namijenjen je svima koji žele surađivati u stvarnom vremenu s drugima na dijeljenim projektima.

Povratak na pitanja

Što sve sadrži Office365 paket?

Profesori i učenici imaju pravo na besplatni Office365 E1 plan koji uključuje:

  • Elektronička pošta (Outlook) sa 50 GB prostora za pohranu
  • Web-konferencije (Lync)
  • Zajedničko korištenje datoteka (OneDrive) sa 1 TB prostora za pohranu po korisniku
  • Office Online - Stvaranje i uređivanje Word, Excel, PowerPoint i OneNote putem web-preglednika
  • Zaštita od neželjene pošte i zlonamjernog softvera
  • Podrška zajednice i putem telefona

Učenici imaju dodatnu mogućnost preuzimanja i korištenja Office paketa (Word, Excel, PowerPoint i OneNote) lokalno na računalu, odnosno instalaciju na 5 računala ili tableta, kao i preuzimanje i korištenje mobilnih aplikacija - pristup dokumentima Word, Excel i PowerPoint na mobilnim iOS, Android i Windows uređajima.

Povratak na pitanja

Što se događa sa korisničkim računom nakon što učenik/djelatnik promijeni školu?

Nakon što korisnik promjeni školu, potrebno se obratiti administratoru imenika u novoj školi kako bi se izvršio premještaj korisničkog računa u tu školu. U slučaju da korisnik završi školu ili prestane s radom u obrazovnom sustavu, njegova pretplata na Office365 uslugu putem ustanove prestaje. Može se prijaviti za druge korisničke ili komercijalne ponude.

Povratak na pitanja

Može li se dokumentima pristupati i preko mobilnih uređaja?

Dokumentima kreiranim pomoću usluge Office365 se može pristupati i na mobilnim uređajima, naravno ako korisnik posjeduje adekvatni mobilni uređaj.

Povratak na pitanja

Što ako korisnik izgubi/zaboravi svoje korisničke podatke za prijavu na Office365 uslugu?

U slučaju da korisnik izgubi podatke o korisničkom računu, potrebno je na matičnoj ustanovi zatražiti postojeće korisničko ime i novu lozinku. Popis administratora imenika se nalazi na poveznici: https://helpdesk.carnet.hr/huso/index.php?a=AI

Povratak na pitanja

Opis alata koji su uključeni u Office365 uslugu

Alat Opis
E-pošta (Outlook) E-pošta, zajednički kalendari, 50 GB prostora za pohranu po korisniku.
Web-konferencije (Lync) Održavanje sastanke putem interneta pomoću HD videokonferencija, zajedničkog korištenja zaslona i razmjene izravnih poruka.
Jednostavno zajedničko korištenje datoteka (OneDrive) OneDrive za tvrtke daje svakom korisniku 1 TB prostora za pohranu kojem može pristupiti s bilo kojeg mjesta i koji se sinkronizira s njegovim računalom. Jednostavno zajednički koristite datoteke s drugima unutar i izvan ustanove i kontroliranje tko ih vidi i uređuje.
Zaštita od neželjene pošte i zlonamjernog softvera Vrhunska zaštita od zlonamjernog softvera i filtriranje neželjene pošte.
Office Online Stvaranje i uređivanje datoteka programa Word, Excel, PowerPoint i OneNote putem web-preglednika. Usluga podržavaju svi web preglednici.
Aplikacije za mobilne uređaje (Office mobile) Pristup dokumentima Word, Excel i PowerPoint, uređivanje ih i prikazivanje na iPadu, iPhoneu, mobitelu sa sustavom Android i uređaju Windows Phone. Korištenje aplikacija OneNote, OWA, Lync Mobile i SharePoint Newsfeed na većini uređaja.
Zaštita privatnosti Vaši podaci pripadaju vama. Microsoft ne pregledava poruke e-pošte ni dokumente radi oglašavanja.
Aplikacije sustava Office na desktop i uređajima Pretplata na Office za do 5 PC-ja/tableta sa sustavom Windows/Mac računala po korisniku.

Povratak na pitanja